Plausible Analytics

Kim Grytøyr

Kim Grytøyr

1 min.

Les om hvordan vi ivaretar personvernet ved å integrerer Plausible Analytics i nettsider vi leverer.

Nettsider fra Devos er laget i WordPress, den desidert mest brukte plattformen for publisering av nettsider. Mer enn 40% av nettsidene som eksisterer bruker WordPress. En av grunnene til dette er at WordPress veldig enkelt kan utvides og skreddersys ved hjelp av utvidelser. Det finnes svært mange slike utvidelser til WordPress, og det å velge de riktige utvidelsene er en av utfordringene ved å sette opp en nettside i WordPress.

Devos er opptatt av å levere raske og velfungerende nettsider, samt personvern og sikkerhet. For å få til det er det helt avgjørende å velge de riktige utvidelsene og å styre unna utvidelser og funksjoner som innfører unødvendig kompleksitet eller som er av dårlig kvalitet.

Og nå tilbake til det dette innlegget egentlig handler om: Plausible Analytics.

Du har kanskje hørt om Google Analytics, som er en av de mest brukte løsningene for å få oversikt og statistikk over besøk på en nettside. Problemet med Google Analytics er at det for veldig mange er unødvendig komplisert å bruke. Det er heller ikke veldig vennlig med tanke på personvern.

Her kommer Plausible Analytics inn i bildet. Plausible er en langt enklere og mindre komplisert løsning for å spore trafikk på en nettside. Plausible er også veldig god på dette med personvern, da det ikke lagres informasjonskapsler i nettleseren til den besøkende og det samles heller ikke inn noe som helst personlig informasjon.

Fra og med i dag er derfor Plausible Analytics standard i alle nettsider som leveres av Devos. Du finner statistikk over besøk på nettsiden ved å klikke på “Analytics” under menypunktet “Dashboard”/”Kontrollpanel” når du er innlogget som administrator:

Med dette på plass kan du nå se hvor mange som besøker nettsiden din både i sanntid og i løpet av den siste tiden. Det fremgår også av statistikken hvor de besøkende kommer fra og hvilke sider som er mest besøkt.

Dersom du ønsker tilgang til Plausible-kontoen for nettsiden din er det bare å ta kontakt, og det samme gjelder dersom du av en eller annen grunn ikke ønsker denne funksjonaliteten.

Er det behov for mer funksjonsrike løsninger er det også mulig å få lagt inn Google Analytics eller tilsvarende alternativer på nettsiden din.

Les gjerne mer om Plausible på nettsiden deres:
https://plausible.io